Собака в орендованій квартирі: що варто врахувати


Якщо у вас є домашні улюбленці, то орендувати квартиру буде дещо важче. Проте шанси є, але для цього потрібно врахувати кілька важливих моментів. Першочергово слід знайти житло, власник якого не заперечує проти домашніх тварин, незалежно від того, якої породи собака.

Основні умови поселення в квартиру з домашнім улюбленцем

Без згоди орендодавця заселятися категорично не варто, оскільки в кінцевому результаті можуть виникнути проблеми. Якщо орендується квартира, в якій проживатиме собака, потрібно:
  • обговорити з власником житла всі деталі, що стосуються проживання з домашньою твариною;
  • внести цей пункт в договір, щоб дві сторони були захищені від непередбачуваних ситуацій;
  • внести завдаток на випадок того, якщо собака щось зіпсує.
Усі ці нюанси надзвичайно важливі, адже на орендаря з собакою покладаються додаткові обов’язки: дотримуватися норм проживання в квартирі, а також забезпечувати тварині умови, які відповідають її індивідуальним особливостям. Для цього ми підготували кілька порад.

Забезпечення активності домашньої тварини

Домашній улюбленець потребує достатньої активності впродовж дня та регулярного вигулювання. В такому випадку в квартирі він поводитиметься спокійно та не ходитиме в туалет на підлогу чи меблі. Варто врахувати особливості породи, адже деяким собакам потрібні довші прогулянки, а є ті домашні улюбленці, які більшу частину свого часу спокійно відпочивають у своїй лежанці. Влаштовувати вдома активні ігри не варто, оскільки це заважатиме ще й сусідам, і вони можуть пожалітися орендодавцю. Краще побігати з собакою на вулиці: у парку чи на майданчику.

Організація збалансованого харчування

Щоб собака почував себе добре, не мав проблем з відвідинами туалету та почувався здоровим, варто подбати про його раціон. Корм має бути зі збалансованим складом, містити достатньо білка для активності тварин, вуглеводів – для ситості та жирів для енергії, міцного імунітету. Варто врахувати те, що переїзд з однієї квартири в іншу може бути стресом для улюбленця, тому в харчування можна додавати й корисні смаколики.

А щоб не переплачувати за корм, варто замовляти його більшим фасуванням онлайн, наприклад тут https://petslike.net, так як в спеціалізованому зоомагазині ви точно знайдете якісне та вигідне харчування для свого собаки будь-якої породи та віку.

Достатньо часу собаці

Найчастіше собаки гризуть меблі, рвуть шпалери чи роблять будь-яку іншу шкоду в тому випадку, якщо їм сумно чи немає чим зайнятися. Щоб не мати проблем з орендодавцем через таку поведінку улюбленця, а також переробляти ремонт, варто приділяти йому достатньо часу. Це підтримуватиме його психологічний стан, виключить нудьгування та бажання щось знищити.

Прогулянки, ігри, спільне проведення часу – все це надзвичайно потрібно тваринам, просто в різній кількості залежно від породи. Знаходити час для собаки потрібно завжди, адже вони залежні від людей і не можуть подбати про себе самостійно на тому рівні, якого потребують.

Слідкування за домашнім улюбленцем

Кажуть, що собаки наче діти, тому за ними варто спостерігати, навчати та направляти їх енергію в правильне русло. Якщо домашній улюбленець намагається зробити шкоду в квартирі, потрібно одразу це припиняти, даючи зрозуміти, що так робити не можна. Кілька повторень і собака повинна зрозуміти, що господар незадоволений такою поведінкою.

Лише господар є відповідальним за свого собаку, тому проживання в орендованій квартирі зі своїм пухнастим хвостиком має бути продуманим. Небагато орендодавців погоджується здавати свою квартиру, якщо в ній проживатиме собака, але знайти варіанти можна. Головне – бути відповідальним господарем.