Скільки коштує ремонт квартири в Києві?

З ремонтом рано чи пізно стикається практично кожна людина. Причини для його проведення бувають різні – чи це покупка квартири в новобудові, чи просто бажання якісно змінити інтер'єр вже наявного житла. У будь-якому випадку незмінно виникає питання про те, скільки коштує ремонт квартир у Києві, що впливає на формування ціни та що до неї включено. Розглянемо ці моменти детальніше.

Від чого залежить ціна ремонту

Ціна формується на основі кількох ключових факторів, які необхідно враховувати, аби правильно розрахувати бюджет. Насамперед на неї впливають:

  • Площа нерухомості. Чим більша квартира, тим більший обсяг робіт і більше матеріалів буде потрібно на проведення ремонту в ній. Це безпосередньо вплине на загальну вартість.
  • Тип ремонту. Різні види ремонту (капітальний, під ключ або преміум) передбачають різний обсяг робіт, відповідно і ціна за них буде відрізнятися.
  • Стан об'єкта. Якщо йдеться про ремонт у вторинці, де майстри не бували більше десятка років, знадобиться не тільки демонтаж покриттів, чорнове та чистове оздоблення стін, а й заміна інженерних мереж. Це вплине на потрібний обсяг робіт і, відповідно, вартість. Квартири в новобудовах забудовники можуть здавати вже з чорновим або передчистовим оздобленням.
  • Матеріали. Йдеться як про матеріали для проведення чорнових робіт, так і про фінішні покриття. Наприклад, ремонт квартири в Києві з використанням паркетної дошки та італійського керамограніту може обійтися дорожче, ніж оздоблення за допомогою ламінату та керамічної плитки середнього цінового сегмента.
  • Вартість робіт. Ремонтні бригади з досвідченими майстрами та найсучаснішим обладнанням не оцінюватимуть свою роботу так само, як і новачки.
  • Вибраний стиль інтер'єру. Неочевидний, але здатний вплинути на загальну вартість ремонту фактор. Деякі стилі інтер'єру, наприклад класичний або ар-деко, припускають наявність різного архітектурного декору – колон, арок, ніш або подіумів. Їхня організація призведе до збільшення витрат.

Ще один фактор, здатний вплинути на вартість ремонту квартири – наявність дизайн-проєкту, який сьогодні замовляє дедалі більше людей. Це комплект, що складається з планувального рішення, візуалізацій, а також набору креслярської документації.

Дизайн-проєкт займає лише малу частину витрат на ремонт квартири, середня вартість за м2 складе 20-50$ (залежить від обраного пакета послуг). При цьому проєкт дозволить продумати оптимальне планування, завдяки візуалізаціям заздалегідь побачити, як виглядатиме інтер'єр. А плани, креслення, схеми та відомості оздоблення стануть наочним керівництвом до дії, допоможуть скласти кошторис, уникнути помилок, перероблень та зайвих витрат.

Деякі компанії пропонують вигідні умови та знижки на проєкти. Наприклад, студія BORISSTUDIO надає дизайн-проєкт у подарунок замовникам, які вибрали ремонт під ключ.

Щоб обговорити інтер'єр та ремонт своєї квартири, залиште заявку на сайті студії borisstudio.com або зв'яжіться зі спеціалістами за телефоном: (063) 311-15-15.

Відмінності ремонту квартири в новобудові та вторинному ринку

 

 

Досить часто вартість ремонту в новобудові менша, ніж у вторинці, це пов'язано з деякими особливостями квартир у будинках старого житлового фонду.

  • Виникає необхідність демонтувати старі покриття. Це збільшує кількість будівельного сміття та, відповідно, витрати на його вивіз.
  • При ремонті у вторинці високий ризик натрапити на підводні камені, про які було невідомо до початку робіт. Як приклад – після демонтажу підлогового покриття з'ясовується, що підлога зовсім прогнила, знадобляться час, матеріали та гроші на усунення проблеми.
  • Часта ситуація у будинках старої споруди – застарілі комунікації, які потребують повної заміни.

З новобудовою все більш передбачувано, можна заздалегідь оцінити стан об'єкта і визначити необхідний обсяг робіт.

Середні ціни на ремонт квартири у Києві

 

 

Точну суму можна буде розрахувати лише після огляду об'єкта, розробки дизайн-проєкту, визначення необхідного обсягу робіт, розрахунку кошторису.

Якщо говорити про середні ціни, то з урахуванням робіт та матеріалів вони становитимуть:

  • від 300 $/м2 – для капітального. Включає роботи, необхідні для перепланування квартири, організації інженерних комунікацій, оздоблення (чорнового і чистового).
  • від 300-400 $/м2 – для ремонту під ключ. Передбачає комплексний підхід, тому у вартість зазвичай входить розробка дизайн-проєкту та весь обсяг ремонтних робіт для його втілення в життя. Деякі компанії надають послугу з комплектації об'єкта.
  • від 500-650 $/м2 – для преміального ремонту. Також включає розробку дизайн-проєкту та комплекс ремонтних робіт для його реалізації. Головна особливість – використання у процесі матеріалів та меблів із преміального сегмента, що дозволить створити ексклюзивний дизайнерський інтер'єр.

Вартість чорнового оздоблення квартир у Києві

Це основа будь-якого ремонту в новобудові або на вторинному ринку, і більша частина витрат на нього. До чорнових робіт належить комплекс підготовчих маніпуляцій перед фінішним оздобленням. На цьому етапі ремонту можуть проводитися демонтажні та монтажні роботи, організація стяжки підлоги, гідроізоляція, встановлення теплої підлоги, вирівнювання стін та стелі, монтаж електромережі, систем водопостачання, водовідведення та опалення. За бажанням замовника здійснюється додаткова шумоізоляція.

Нижче наведено середні ціни на деякі види робіт:

Тип робіт Ціна
Демонтаж перегородок (гіпсокартон) від 80-90 грн за м2
Демонтаж плитки від 75-80 грн за м2
Демонтаж ламінату від 50 грн за м2
Установка фальшстін з гіпсокартону від 160 грн за м2
Штукатурка від 200 грн за м2
Гідроізоляція від 130 грн за м2
Стяжка від 120 грн за м2
Прокладка штроб від 100 грн за пог. м
Прокладання труб від 40 грн за пог. м
Шпаклівка в 1 шар від 140-150 грн за м2

Вартість чистового оздоблення квартир у Києві

Чистове оздоблення – завершальний етап ремонтних робіт, після якого формується фінальний вигляд всіх приміщень. У процесі укладають плитку, поверхні оздоблюють фінішними покриттями, встановлюють сантехніку, розетки, вимикачі та освітлювальні прилади. Розкид за цінами величезний, виробники пропонують оздоблювальні матеріали, сантехніку та світильники абсолютно різної якості та з різних цінових категорій.

Якщо говорити про вартість робіт, то в середньому вона становитиме:

Тип робіт Ціна
Фарбування стін (2-3 шари) від 120-130 грн за м2
Наклеювання шпалер від 80-100 грн за м2
Укладання плитки від 600 грн за м2
Укладання ламінату від 150 грн за м2
Укладання кварцвінілу на замках/на клей від 160/350 грн за м2
Монтаж душової кабіни/ванни від 3000/1900 грн за шт.
Встановлення унітаза від 550 грн за шт.
Встановлення умивальника від 1100 грн за шт.

Скільки коштує ремонт квартири під ключ

 

 

Така послуга з ремонту квартири у Києві має у жителів столиці стабільний попит. Вона передбачає комплексний підхід до оформлення житлової нерухомості, причому всі види робіт виконують фахівці однієї компанії, при цьому замовник отримує повністю облаштоване і готове до заселення житло. Він бере мінімальну участь у процесі, що дозволяє заощадити масу власних сил та часу.

На прикладі київської студії дизайну та ремонту BORISSTUDIO розглянемо, які конкретно послуги можуть бути включені у вартість ремонту квартири у Києві.

  1. Створення дизайн-проєкту. Архітектори та дизайнери працюють над тим, щоб продумати найзручніше планування, створити фотореалістичні візуалізації, розробити проєктну документацію: плани, креслення, схеми, відомості оздоблення. Готується специфікація об'єкта – перелік використаних у проєкті матеріалів, зокрема меблів, сантехніки та світильників.
  2. Ремонтні роботи. Коли проєкт остаточно узгоджений із замовником, починається його реалізація. Штатна бригада студії проводить весь комплекс робіт, необхідний для того, щоб втілити проєкт у життя. Замовнику не доводиться займатися закупівлею та перевезенням на об'єкт будівельних матеріалів, це роблять фахівці компанії.
  3. Комплектація об'єкта. За індивідуальними кресленнями у складі дизайн-проєкту виготовляються корпусні меблі, квартира комплектується всіма необхідними елементами наповнення та набуває завершеного вигляду.

Студія пропонує середньоринкові ціни на ремонт під ключ:

Матеріали Роботи Меблі
150-200$ за м2 150-200$ за м2 100-150$ за м2

Вартість ремонту залежно від кількості кімнат

Без дизайн-проєкту, врахування цін на матеріали та вартості послуг конкретної компанії заздалегідь просто неможливо точно визначити, який бюджет знадобиться на ремонт квартири у Києві. Вийде підрахувати лише орієнтовну суму. Це можна зробити самому або за допомогою онлайн-калькулятора, який багато ремонтних компаній розміщують на своєму сайті.

Скільки коштує ремонт однокімнатної квартири в Києві

 

 

Облаштування однокімнатної квартири коштуватиме як мінімум 30% від її вартості. Якщо говорити про нерухомість площею 40 м2, то на її капітальний ремонт потрібно від 12000$, на послугу під ключ – від 16000$.

Вартість ремонту двокімнатної квартири у Києві

 

 

Усереднені ціни на ремонт квартири площею 65 м2 складуть близько 500 при капітальному, і від 000 для ремонту під ключ (з урахуванням робіт, матеріалів, а також меблів).

Скільки коштує ремонт трикімнатної квартири у Києві

 

 

Щоб оформити трикімнатну квартиру площею близько 100 м2 в середньому потрібно від 30000 $ для капітального ремонту та від 40000 $ (з урахуванням робіт, матеріалів та меблів) для ремонту під ключ.

Щоб не витрачати свій час та сили на опрацювання інтер'єру та ремонт своєї квартири, замовте дизайн-проєкт і його реалізацію під ключ у фахівців BORISSTUDIO. Залишіть заявку на сайті borisstudio.com та отримайте безкоштовну консультацію від головного дизайнера студії.