Багатофункціональність у малогабаритних квартирах: рішення для 2024 року

Облаштування невеликої за площею квартири вимагає невеликої фантазії та винахідливості. Вмістити все необхідне і при цьому не перетворити житло на склад — ось справжнє завдання. Господарям потрібно подбати про функціональність кожного сантиметра, щоб простір виглядав охайно, вільно і красиво.

Якщо немає часу, сил або креативу для створення інтер'єру самостійно, можна звернутися до дизайнера, який продумає все до дрібниць. Після того, як проект буде в руках, вирушайте на пошуки виконавців, дізнайтеся ціни на ремонт квартир в різних компаніях і обирайте оптимальний варіант.

У випадку, коли приймається рішення створювати затишок і комфорт своїми руками, пропонуємо кілька корисних ідей, які допоможуть облаштувати невелике за площею житло максимально естетично та презентабельно.

N6W2gd9jeWUyTtEBTFy2W6Rhfi2KqsDPckzjvCP0-BHrR4f5sca6fEyRkA45cwmGWOquyWmsNS_Et3Idsn53tbWRJNkGLnwCOtRvSM2E5vGynv2lQjuzp_9pOoGZyOTPMkVDu6vWoZeLozBcAQSKsRU

Сучасні рішення для кожної кімнати

Навіть в однокімнатній квартирі існують декілька окремих зон, що виконують певну функцію. До них відносяться вітальня, кухня, санвузол, коридор. Якщо раціонально використовувати простір, ваше житло не буде здаватися перенавантаженим, і в той же час вдасться розмістити все необхідне для комфортного життя.

Загальні поради

Спочатку розглянемо базові рекомендації, які підходять під усі кімнати і зони. Ось кілька ідей від дизайнерів:

  • вбудовані шафи
  • трансформуючі меблі
  • використання крючків і окремих модулів
  • висувні ящики, органайзери.

Не варто забувати про зонування, якщо йдеться про квартиру-студію. Чітке розділення дозволить структурувати приміщення, надати йому свіжості.

Облаштування вітальні

GJ_YlgKen6GDPkXCj-i3Fwu3rKLjpOVocbUBdcltuQgMwGgArm1YJDukIBNJKIqPY-JJEpCzmIeAtHFdMP62OovhHrRCPtSh1UnV-ZXQcrv_mJ54AGuc2mKFUtnrPptyoscAuYf8VW-DxaVMqEKyVdvY

Розкладний диван буде займати менше місця у той час, коли його не використовують для сну. Висувна з підіума ліжко дозволить ефективно використовувати декілька квадратних метрів. Можна використовувати ніші замість корпусної меблі, щоб зекономити ще більше місця. Ящики під ліжком будуть корисні для білизни.

Функціональність кухні

На кухні зберігається посуд, побутова техніка, продукти, корисні дрібниці. Необхідно заздалегідь продумати і систематизувати їх розміщення. Для цього можна використовувати високий пенал, підвісні шафи до стелі. Якщо залишається місце під кухонним гарнітуром — краще зупинитися на Г-подібній конструкції.

Організація простору в ванній та санвузлі

Ці зони відмінно підходять для зберігання побутової хімії, засобів гігієни. Їх легко помістити під ванну чи душову кабіну, зробивши спеціальну коробку з розсувними дверцятами. Часто місце над унітазом також перетворюється на декілька полиць, якщо там не планується установка бойлера.

Балкон для інвентаря

Відкриті полиці в ніші — оптимальне рішення для розміщення різних речей, які використовуються рідко. Це можуть бути інструменти, зимові принади, ящики, коробки, в які поміщається велика кількість предметів.

Облаштування малогабаритної квартири — справжній квест, пройшовши який, ви зможете насолодитися затишком, отримавши функціональні зони.